Москва не признава издадените от Международния наказателен съд (МНС) заповеди за

...
Москва не признава издадените от Международния наказателен съд (МНС) заповеди за
Коментари Харесай

Кремъл не признава международните заповеди за арест на руски висши военни началници

Москва не признава издадените от Международния углавен съд (МНС) заповеди за арест на двама съветски висши военни началници, обвинени във военни закононарушения в Украйна, съобщи Ройтерс, като се базира на изказване на Кремъл от през днешния ден.

Вчера МНС издаде заповед за арест на командващия стратегическата авиация на Русия генерал-лейтенант Сергей Кобилаш и командващия съветския Черноморски флот адмирал Виктор Соколов.

Говорителят на съветския президент Владимир Путин  Владимир Путин Владимир Путин - съветски политик. Роден на 7 октомври 1952 година в Ленинград, в този момент Санкт-Петербург. През - Дмитрий Песков, съобщи през днешния ден, че Русия не признава издадените от този съд заповеди, защото не е страна по Римския статут - контракта, с който е основан МНС. 

" Не сме страна по статута - надлежно не признаваме това (заповедите за арест) ", сподели Песков пред представители на медиите, запитан по случая.  " Това не е първото сходно решение. Знаем, че там текат най-различни закрити процеси, които се пазят в загадка, и към такива решения ние се отнасяме уместно ". добави той.

През март предходната година Международният углавен съд, който се намира в Хага, Нидерландия, издаде заповед за арест на президента на Русия Владимир Путин  Владимир Путин Владимир Путин - съветски политик. Роден на 7 октомври 1952 година в Ленинград, в този момент Санкт-Петербург. През и на съветския комисар по въпросите на децата Мария Лвова-Белова поради военни закононарушения, свързани с противозаконното депортиране на украински деца.

Руски представители споделят, че сходни заповеди за арест имат едва въздействие в действителния свят и показват, че не е имало правораздаване за американски представители, направили хипотетични военни закононарушения в Ирак и Афганистан, отбелязва Ройтерс.

Москва отхвърля да прави военни закононарушения в Украйна. Вчера МНС разгласи, че нападенията над украинската електропреносна мрежа са предизвикали вреди на гражданска инфраструктура, които явно биха били несъразмерни, каквото и военно преимущество да бъде извоювано.

Прокурорите от Международния углавен съд упорстват в обвиняванията им ударите по гражданска инфраструктура да бъдат тълкувани освен като военни закононарушения, а и като закононарушения против човечеството, показва Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР